Share your travel experience!

Monday, March 29, 2010

Bapa Pukul Anak Kerana Anak Nak Pakai Tudung!!!

Siapa nampak cara aku mengeliat. Mahu jatuh saham aku huhu.

Tiba tiba aku teringat kisah semalam. Airmata terus berlinang. Terasa amat sayu dan sedih. Salah ke kalau aku nak pakai tudung? Naper abah tak benarkan? Buat pengetahuan korang, bapak aku ni jenis orang yang sibuk giler. Businessman yang sentiasa sibuk. Mak aku dah takder. Meninggal dunia lama dah. Sedih sangat sangat.

Dari jendela, kelihatan cahaya matahari mula menjeluskan diri ke celah-celah langsir tingkap. Jam dah 11:00 pagi. Perut lapar. Aku bangun capai tuala, masuk bilek mandi.

Lepas mandi, aku belek belek tubuhku pada cermin. Alangkah lebih cantik kalau aku bertudung. Aku nekad! Aku akan protes habis habisan kalau bapa aku tak nak juga bagi pakai tudung. Aku sanggup lari dari rumah. Demi kebaikan yang aku pilih. Lantak la dengan ahli keluarga aku yang lain lain. Semuanya tak nak pakai tudung! Tapi aku nak!!!!

Aku turun ke bawah. Baru jea nak buka tudung saji atas meja, terdengar bunyi kereta masuk garaj. Aku jenguk melalui tingkap dan nampak bapa aku balik. Aikkkk, apahal bapa balik awal ni???

Dalam masa yang sama, aku rasa inilah masa yang terbaik untuk desak bapa aku benarkan aku pakai tudung. Now or never!

Bila bapa aku buka jea pintu, aku bersalam dengannya dan tanpa lengahkan masa, aku kata, ""Daddy, cheq nak pakai tudung. Cheq nak!"

Bapak aku terus jegil sebesar besarnya. Macam ada api keluar! Pangggggggggggggggg ggg. Bapa aku hayun penampar ke muka aku! Tersepok aku di celah set sofa.

"Aduhhhhhhhhhhhhhhh hhhh....sampai hati daddy! Cheq tau la daddy rasa malu kalau cheq pakai tudung. Salah ke kalau cheq nak tutup aurat cheq? Kalau adik dan abg tak nak...."

Pangggggggggggggggg gggg....! labuh pelempang ke muka aku sekali lagi sebelum aku abis bercakap.

"Hang jangan nak bagi aku malu naaaa! Hang jangan nak buat pasai! Hang nak pakai tudung buat apa??? Dah 100 kali aku habaq, LELAKI TAK PAYAH PAKAI TUDUNG, LELAKI TAK PAYAH PAKAI TUDUNG!!! Tu la, bila time kelas agama, hang ponteng! Nama hang aku boh "Razali", tup tup lekat jadi AZA sahaja! Memang la dalam rumah ni semuanya tak bertudung sebab adik hang tu lelaki! Abang hang pun lelaki jugak!".

Aku yang tersepuk celah sofa, terus menangis terkedu kedu. Dah la sakit kena tampar, kena pelempang. Tudung pun tak dapat jugak.

SALAH KAH AKU? SALAH KAH AKUUUUUUUU! OOOOO tidakkkkkkkkkkkkk!

P/s: Aku dapat dari email pagi tadi. Thanks to Nurul :)

32 comments:

  1. Ceh.. potong stim la.. PANGGGG! (tampaq meja aku)

    ReplyDelete
  2. suh la dia pakai tudung saji tu...kompom takde hal punyer ;)

    ReplyDelete
  3. Cissss dan cisss dan cisssss.....

    ReplyDelete
  4. Hahaha :D Apalah! :p

    ReplyDelete
  5. zul, haha! tak baik stim2 siang2.

    ReplyDelete
  6. cik ijau, haha kejam!

    ReplyDelete
  7. mama, sabar mama haha.

    ReplyDelete
  8. tekkaus, cool isn't it :P

    ReplyDelete
  9. haha.. tapi niat dia baguih pa nk tutup aurat..

    ReplyDelete
  10. p/s: nuff digi for you

    ReplyDelete
  11. tupai, haha mmg le. tapi tu dah merubah kejadian plak :P

    ReplyDelete
  12. what the F?!
    tipah tertipu, bang ;p

    ReplyDelete
  13. tudung hayun betoi la citrawara ni. tapi tak kurang genius.

    tepok tangan...

    agaknya lepas ni dia gi cari daddy lain, boleh la pakai tudung, tapi seluaq tak'yah pakai... dalam dan luar.

    ReplyDelete
  14. ish adakah ini benar2 terjadi atau sekadar cerpen,
    main pang pang tue yg x tahan tue,
    huk huk huk.....

    ish nasib baiklah papa wanie yg suruh pakai tudung,
    kalau x....
    hihihihi

    ReplyDelete
  15. insomniac, haha! sabar ye :P

    ReplyDelete
  16. gus, haha sexy la plak nanti :P

    ReplyDelete
  17. omg, lawak sangat hahahaha

    ReplyDelete
  18. wanie, haha kalau tak, free hair ke?

    ReplyDelete
  19. a'ah lah,
    free hair,
    tapi maybe pintu hati utk bertudung dah sampai kowt,
    tapi 6 bln dah bertudung nie;)
    dia yg penting sebenarnya hati

    ReplyDelete
  20. mati-mati sy bacer dgn serius....fuhhhh!!!!


    p/s: o0o0o0o...main boling dgn azim yer (^_^)

    ReplyDelete
  21. wanie, kalau hati batu mcm mana?

    ReplyDelete
  22. mq, haha. sabar ok?

    yep, main bowling dengan azim :)

    ReplyDelete
  23. kalau hati batu???
    kalau hati batu,
    campak saja hati tue ke dalam laut kat jambatan pulau pinang tue,
    abis citer;)

    ReplyDelete
  24. wanie, haha kejam nye!

    ReplyDelete
  25. Cis. Ingat kisah benar. :P

    ReplyDelete
  26. abis tue,
    apa cara lain yg blh dibuat utk hati batu nie,
    ada cadangan ker???
    :P:P:P

    ReplyDelete
  27. wanie, jadi jejaka pemalu

    ReplyDelete
  28. AHAHAHAHAH thanks for the good laugh ;)

    ReplyDelete
  29. dila, whoa! where have you been?

    ReplyDelete

Thank you for the comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...