Share your travel experience!

Thursday, November 11, 2010

Shamrin Fotograf Meninggal Dunia


PETALING JAYA: Penyanyi Shamrin (gambar) dari kumpulan Fotograf meninggal dunia petang tadi. Allahyarham yang popular dengan lagu Di Alam Fana Cinta pada era 90-an dikatakan rebah ketika bermain bola sepak di Kampung Baru, Kuala Lumpur.

Berita kematian itu disahkan oleh rakannya, Johan Aziz yang juga bekas pengurus Kumpulan Slam. Jenazah dibawa ke Hospital Pakar Al-Islam, Kampung Baru untuk bedah siasat.

source: mstar

Note: Semoga rohnya ditempatkan bersama orang-orang beriman.

40 comments:

  1. AKU KENAL BETUL DENGAN ARWAH NI SENIOR AKU KAT HIGH SCHOOL KAJANG DIA BATCH 1979 TAMAT FORM 5. ARWAH MEMANG BUDAK BAIK WALAUPUN HANDSOME TAPI AWEK-AWEK DIA TAK AMBIK PORT. MAKLUMLAH SEKOLAH KAMI SEMUA BOYS LOWER AND UPPER 6 JE BARU BUDAK JOIN PMPN BUDAK-BUDAK CONVENT KAJANG. MASA SEKOLAH DIA VERY LOW PROFILE DAN PEMALU ORANGNYA TAK SANGKA PULAK JADI PENYANYI. MUNGKIN DAH ADA EXPOSURE MASA KAT ITM DULU

    ReplyDelete
  2. al-fatihah buat arwah...

    sgt2 terkejut ngn pemergiannya,
    apapun harap keluarga beliau redha ngn pemergiannya,
    semoga dia ditempatkan bersama golongan2 yg beriman....

    ~amin~

    ReplyDelete
  3. SHAHRIL12:15 AM

    ....perginya seorang anak seni yang mempunyai bakat dan suara yang agak kaw2 punye...semoga roh beliau d'tempat pd golongan org2 yg beriman....AL;FATIHAH.....SHAHRIL@FOTOGRAF FAN.....

    ReplyDelete
  4. alfatihah buat allahyarham shamrin..moga dtmptkn di kalangan org beriman n takziah buat keluarga beliau..sgt trkejut bile dj radio sinar fm LINDA ONN,mengumumkan tntg pemergian arwah..

    ReplyDelete
  5. al-fatihah buat arwah..takziah buat kaum keluarga arwah

    ReplyDelete
  6. hisham - oh memang kenal betul dengan arwah. sedih juga, geng-geng rock power seorang demi seorang meninggalkan kita.

    ReplyDelete
  7. wanie - yep. i pun terkejut bila suria.fm call abang johan, tak tahu siapa tu dan beliau memaklumkan arwah baru sahaja meninggalkan kita 10 minit yang lalu!

    ReplyDelete
  8. shahril - mari kita sama-sama mendoakan ke atas roh beliau.

    ReplyDelete
  9. Anonymous2:21 AM

    innalillah.. rasa dia baru wat single kot... sedihnye.. baru je dengar berita yang dia nak wat single terbaru.. isk isk.. - meme -

    ReplyDelete
  10. mime - betul. saya pun dengar melalui suria fm tadi waktu pulang dari ofis. terkejut betul!

    ReplyDelete
  11. wahidah - sama-sama kita mendoakan ke atas arwah.

    ReplyDelete
  12. meme - ada kata dia baru buat album duet. tinggal kenangan.

    ReplyDelete
  13. alfatihah dan takziah untuk keluarga Allahyarham...semoga tabah menghadapi dugaan..
    minat dengan lagu luka seribu rindu..shamrin kini dalam kenangan...

    ReplyDelete
  14. Anonymous6:55 AM

    Al-fatihah buat Allahyarham Shamrin...Takziah buat keluarga arwah semoga tabah menghadapi dugaan Allah...

    ReplyDelete
  15. al-fatihah... dan takziah...

    ReplyDelete
  16. Anonymous9:47 AM

    rasanya baru jek baca pasal shamrin akan nyanyi single terbaru ciptaan fara Asyikin kan...tiba2 pagi tadi dengar berita kehilangannya. Innalillah....

    ReplyDelete
  17. nana - saya pula minat di alam fana cintamu. teringat zaman lagu tu popular. begitu lama di dalam carta.

    ReplyDelete
  18. anonymous - al-fatihah buat arwah.

    ReplyDelete
  19. anonymous - rasanya berkaitan jantung. sebab beliau meninggal ketika bermain bola sepak. dah dua kes bulan ni dengar main sukan dan meninggal. kawan kepada kawan saya meninggal di gelanggang badminton.

    ReplyDelete
  20. Anonymous12:59 PM

    i pon terkejut giler masa dgr kat HotFM pg td... Semoga rohnya dicucuri rahmat... apa yg i suka kat arwah ni, even da lama dia xmuncul kat kaca tv, tp bila dia mnyanyi smula, suara dia maintain jer, xpancit lgsg... takziah buat keluarga dia juga...

    ReplyDelete
  21. salam takziah....al fatihah

    semoga arwah di tempatkan dikalangan insan2 yg beriman

    amin

    ReplyDelete
  22. anonymous - semoga roh beliau ditempatkan bersama-sama orang yang beriman. al fatihah

    ReplyDelete
  23. Anonymous3:36 PM

    shamrin nie saket jantung .. kolestrol block jantung .. tu yg maty mengejod .. sape2 yg rase diri mereka sehad .. pergi2 arrhh medical check up ...

    ReplyDelete
  24. anonymous - betul tu. kena buat check up annually. nanti nak buat :)

    ReplyDelete
  25. al fatihah tuk arwah..

    baru tahu pagi tadi..lepas tu cepat² cari suratkhabar..takziah tuk family arwah

    ReplyDelete
  26. alfatihah! info tentang kematian ketika bermain bola sepak di SIHAT SELALU - Kecederaan di Padang Bola Sepak

    ReplyDelete
  27. mummy - baru ni je cakap dalam FB tentang arwah zul penyanyi kumpulan rock yang lama tu. seorang lagi penyanyi pula meninggalkan kita.

    ReplyDelete
  28. armouris - al fatihah

    ReplyDelete
  29. oh my...can't comment for this post... can't understand Malaysian.. but just here to greet you a happy blogging!

    ReplyDelete
  30. blue - he was a famous rock singer and just passed away yesterday. it was a shock news to us, malaysian :) sorry for not translate it into english.

    happy blogging to you too pal.

    ReplyDelete
  31. ★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
    Kami DAtang Ziarah Blog Anda
    Sila Lawat Kami kembali
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★

    woooo lama tak ziarah kat sini dah ketinggalan banyak ni... maaf sibuk sikit kebelakangan ni

    AL FATIHAH.....Moga Rohnya di tempatkan di kalangan orang yang soleh Amin......

    Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang. بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
    2 Segala puji bagi Allah, Tuhan semesta alam. الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ
    3 Maha Pemurah lagi Maha Penyayang. الرَّحْمـنِ الرَّحِيمِ
    4 Yang menguasai di Hari Pembalasan مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ
    5 Hanya Engkaulah yang kami sembah, dan hanya kepada Engkaulah kami meminta pertolongan. إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ
    6 Tunjukilah kami jalan yang lurus, اهدِنَــــا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ
    7 (yaitu) Jalan orang-orang yang telah Engkau beri ni'mat kepada mereka; bukan (jalan) mereka yang dimurkai dan bukan (pula jalan) mereka yang sesat. صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ

    amin

    ReplyDelete
  32. ★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
    Kami DAtang Ziarah Blog Anda
    Sila Lawat Kami kembali
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★

    woooo lama tak ziarah kat sini dah ketinggalan banyak ni... maaf sibuk sikit kebelakangan ni

    Ya Ilahi
    merendah pada-Nya
    harus tunduk percaya
    ketetapan Maha Suci
    sentiasa kekal abadi
    ketahuilah diri
    dia telah pergi
    walau aku masih di sini

    Sudah menjadi ketetapan
    Tidak sedetik terawal
    tidak sedetik terlewat
    Perginya tak kembali lagi

    AL FATIHAH.....Moga Rohnya di tempatkan di kalangan orang yang soleh Amin......

    Ya Allah...Sesungguhnya hidup dan mati kami hanya untuk Mu.Dari Mu kami datang dan kepadaMu kami kembali. Wallahualam.

    ReplyDelete
  33. Al Fatihah. Semoga rohnya dicucuri rahmat Allah SWT. Sy pun memang minat lagu2nya suatu masa dulu.

    ReplyDelete
  34. afzainizam - al fatihah buat arwah.

    ReplyDelete
  35. afzainizam - saya pun tak sempat nak mengarang apa-apa untuk update blog ni buat masa sekarang. kena siapkan assignment yang belum siap dan habiskan kerja di ofis :)

    ReplyDelete
  36. merah - al fatihah. lagu-lagu beliau sangat sedap didengar dan suara beliau boleh memukau :)

    ReplyDelete
  37. ۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞
    ۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞
    Selamat Menyambut Aidil adha
    Selamat menunaikan ibadah korban
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞
    ۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞

    Allah menyayangi beliau.... Mari kita sedekahkan ...Al Fatihah Amin

    ReplyDelete
  38. afzainizam - al fatihah.

    ReplyDelete

Thank you for the comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...