Share your travel experience!

Sunday, September 05, 2010

Sea

A lot of peoples love sea.

Me too.

But when you live in an island which is of course surrounding with sea, you accidentally ignore, abandon, neglect it. How cool, if you can see it while working, isn’t it?

IMG_1826

30 comments:

  1. i sukakan pantai,
    ia memberikan ketenangan dlm diri i,
    hurm....

    ReplyDelete
  2. I'm a child of the sea...used to live by the beach when I was a child. But what you said is true... we tend to take things for granted.

    ReplyDelete
  3. wanie - ombak kuat tu macam mana? :P

    ReplyDelete
  4. cleffairy - ah that is cool. live by the sea is a great thing. you can get good skin tone and can become a great swimmer too :) windy, i 'd say?

    yeah, we tend to take things for granted in our life :(

    ReplyDelete
  5. ----==--Dah nak raya lah ---==----
    ★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°
    buat pembaca blog kami
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com

    Sorry Terlalu Lama Tak Ziarah Blog Ni but kita masih kawan sealam maya kan.... coz banyak hal sibuk ngan bagai-bagai urusan lah... Sorry...

    woooo belum lagi lah rayo... lagi sikit lagi ...bebawal besabar yeee

    lama sungguh lah tak ziarah sini pasal aku tengah sibuk sesangat kat bengkel ni... apa pun sempat ziarah kat sini gak...

    eeeemmm dah macam macam citer tertinggal lahhh maaf lah ye.... but aku suka tengok small crap goreng rangup itewww sangat mengiurkan lahhh.... best sesangat lahhhh....

    ReplyDelete
  6. I love being on island.It allows me to rest and relax...and totally forget about everything. :D

    ReplyDelete
  7. afzainizam - haha ni dah topik lain dah ni bro :) mesti masyuk kan nak dekat raya ni :)

    ReplyDelete
  8. tekkaus - yeah, and you can wear nothing too. no?

    ReplyDelete
  9. Penang such a heavenly place.

    ReplyDelete
  10. smallkucing - not when it's jam! :)

    ReplyDelete
  11. biasalah tu
    manusia kurang menghargai benda yang selalu atau mudah didapati berbanding yang susah nak dapat

    P/S : Aku Maluuu

    ReplyDelete
  12. hans - betul. bila dah tak ada depan mata, baru nak menyesal :)

    ReplyDelete
  13. I would like a home with the view of the ocean.

    ReplyDelete
  14. mei teng - yes me too. but here in penang? very expensive.

    ReplyDelete
  15. hmmm... i am also on an island too...

    ReplyDelete
  16. wai suke pantai gk..tp kalo nak mandi wai lg suke air terjun sbb tk melekit..hehehe

    ReplyDelete
  17. HDR kaaa bro?hehe
    Nice!!

    ReplyDelete
  18. suka gak pantai..tapi just tuk tengok permandangan je. nak mandi2 takmo..takut air..

    ReplyDelete
  19. zewt - which island? :)

    ReplyDelete
  20. wahidah - pernah tengok gambar air terjun dekat mana tah, yang tiba-tiba hujan dan air jadi laju? 2 orang mati. ngeri tau!

    ReplyDelete
  21. axim - haha sentuh sikit je :) power ko sekarang ek!

    ReplyDelete
  22. mummy - hehe lagi pun ombak bahaya kan? :)

    ReplyDelete
  23. Faisal,

    kalau kuat x payah lah pegi cik abg oiii,
    tue namanya cari nahas,
    huhuhuhu:)

    ReplyDelete
  24. wanie - haha. baru boleh surf :)

    ReplyDelete
  25. ★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
    ★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
    ----==--Salam Aidilfitri---==----
    --=== Maaf Zahir & Batin ===--
    ★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
    ★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
    buat pembaca blog kami
    http://firestartingautomobil.blogspot.com
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
    semoga kesalahan dimaafkan, silaturrahim kekal erat
    HA..BACA PANTUN NI DENGAN NADA DAN INTONASI YANG BETUL....

    kelantan...
    Make ikke cicoh budu
    Jange lupo tamboh satar
    kelik rayo taksir laju
    Nanti rayo dale sepita

    Terengganu...
    Makang ubi jamang jepong
    Makang kepok cicah cuke
    Bulang pose mung bengong
    Bulang raye mung gile

    Pahang...
    Sepadan Pahang singgah berbuko
    Nasi dagang ikan patin
    Jange mu masam muko
    Raya makan rendang sadin

    Johor...
    Cegitu cegini awak suke
    Awak suke kite cerie
    Esok luse hari raye
    Sama-sama bersuke rie

    Melaka...
    Hawau kau berak merate
    Kaki bengkak ulau patok
    Kalu balik naik kerete
    Jangan pandu kalau ngantok

    N. Sembilan...
    Masak lomak cili api
    Campo dongan daun turi
    Hari rayo kolumpo sopi
    Tinggal penyamun dongan pencuri
    org kolumpo jgn kocik ati!!)

    Selangor/K.Lumpur...
    Wa cakap lu wa tak tau
    Tapi wa tipu sama lu
    Raya jangan buat tak tau
    Angpau ada bagi gua dulu

    Perak...
    Gulei tempoyak ikan mayong
    Deroyan busok tebok tupei
    Pandu hemat ingat kampong
    Ase(Asal) teman selamat sampei

    Kedah...
    Aloq Staq terketaq-ketaq
    Lapaq perut makan pau
    Macam mana tak ketaq
    Kena paksa bagi angpau

    Penang...
    Nasi kandaq kedai mamak
    Anak mami juai pesemboq
    Lepaih raya jgn dok triak
    Kalu ceti mai kot dapoq

    Perlis...
    Padangbesaq kecik aja
    Tempat siamlalu lalang
    Hari raya kita berbelanja
    Jangan sampai menambah utang

    Kesempatan ini memohon maaf atas lama tak ziarah blog anda..

    Joommmm balik kampung kita berhari raya... Pesanan kami berhati-hati ketika dalam perjalanan pulang kekampung halaman... ingat orang yang tersayang yang menanti kepulangan anda...

    ReplyDelete
  26. ★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
    ★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
    ----==--Salam Aidilfitri---==----
    --=== Maaf Zahir & Batin ===--
    ★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
    ★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
    buat pembaca blog kami
    http://firestartingautomobil.blogspot.com
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
    semoga kesalahan dimaafkan, silaturrahim kekal erat

    adooiiii kat atas tuuuu aku salah tempat ye commebt sorry lerrrr,,,,

    kampung aku dekat ajr pantai tapi tak leeee boleh mandi lumpurrrr aje.. aku suka gi pantai pasal dapat hilangkan tension... gi mancing bluekang

    ReplyDelete
  27. Eid mubarak Faisal. pohon kemaafan jika ada tersilap dan tersyasyul.

    ReplyDelete
  28. afzainizam - tudia panjangnya pantun! :)

    selamat hari raya bro.

    ReplyDelete
  29. afzainizam - kalau rumah aku tepi pantai, memang memancing je le kejenye! :)

    ReplyDelete
  30. drsam - saya pun sama dr sam :) salam aidilfitri maaf zahir batin :)

    ReplyDelete

Thank you for the comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...