Share your travel experience!

Friday, August 27, 2010

Merdeka

merdekamerdeka2 

I found these 2 pictures in my Friendster. Yeah, I’ve abandoned it since long time ago because I moved to Facebook. Instead of taking some nice photos for Merdeka post, I decided to put these 2 pictures.

Happy Merdeka Day (Independent Day) to all Malaysian :)

44 comments:

  1. terra - happy merdeka day, terra :)

    ReplyDelete
  2. Happy Merdeka! Hey I like the bread tag...although the year should read as 2010.

    ReplyDelete
  3. Merdeka Merdeka Merdeka....
    tapi tahun ne bukan ke tahun yg ke-53 kita menyambutnya?
    hurm...

    apapun salam Kemerdekaan buat u n family:)

    ReplyDelete
  4. Ayark! itu tag roti sudah expired. lol! anyway hepi merdeka budak baju pink..hehe

    ReplyDelete
  5. A good one bro with the bread expiry date. :p

    ReplyDelete
  6. happy becoming national day..

    by that time..i already in mesia..oh heavenn:)

    ReplyDelete
  7. mei teng - hehe. it was taken with nokia n70 long time ago.

    ReplyDelete
  8. wanie - pic lama tu :)

    ReplyDelete
  9. ayunda - oh tidak! baju pink itu menawan! haha. roti tu memang dah lama sebab pic diambil pada tahun tersebut haha!

    ReplyDelete
  10. tekkaus - jeez! why everyone realize the date? :P

    ReplyDelete
  11. wai - wah! datang penang tak?

    ReplyDelete
  12. Happy Merdeka!! I have also abandoned Friendster : )

    ReplyDelete
  13. Selamat Hari Merdeka.... Me too... Long time no fs... since fb exist... huhu

    ___________________________________
    http://cikgu-murid.blogspot.com/

    ReplyDelete
  14. foong - haha, we moved on.

    ReplyDelete
  15. nizam - selamat hari merdeka :) yeah, but it's funny to see old pictures there.

    ReplyDelete
  16. .•'´(_¸.•'´*♥♥*`'•.¸_)`'•.
    ----==--Kami Mengucapkan---==----
    Selamat Hari Kemerdekaan ke 53
    '•.¸(¯`'•.¸*♥♥*¸.•'´¯)¸.•'
    buat pembaca blog kami
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com

    gambar first itu adakah tag pembungkus roti 31 ogos taun tak nampak... hahhhh kalau roti itu ada sampai sekarang dah berkulat dahhhh...

    yup gambar itu menunjukkan wajah-wajah anak merdeka...

    salam merdeka.... but sekarang sudah 53 tahun merdeka lahhh

    ReplyDelete
  17. afzainizam - tu pic lama :) saja imbas kenangan silam.

    ReplyDelete
  18. owh ye ker,
    patut tgk muka linda pun lain jer,
    hihihihihi.....

    linda jadi model tue:)

    ReplyDelete
  19. selamat hari merdeka
    walaupun tahun nih ramai orang kurang mengibarkan bendera Malaysia gara2 semangat nak raya
    namun jadikan hari merdeka ini satu hari yang bermakna dalam jiwa setiap orang dari kita rakyat malaysia

    ReplyDelete
  20. merdeka bro.... inflasi bro... huhuhuhu

    ReplyDelete
  21. wanie - dia memang suka jadi model haha

    ReplyDelete
  22. hans - betul tu. baru-baru ni di ofis ada debat sikit. pasal kemerdekaan. ada yang cakap kemerdekaan ni sebenarnya tipu. sebab kita hanya buat perjanjian untuk dapatkan kebebasan. sebab itu kita masih gunakan english law jika terdapat sebarang lacuna dan tidak guna pakai undang-undang sendiri :)

    hmm.

    apa-apa pun selamat menyambut merdeka :) yang penting kita hidup dalam keharmonian :)

    ReplyDelete
  23. meo - haha hubungkait?

    ReplyDelete
  24. owh yer ker
    kalau ada info pasal tipu tu kongsi2 lah dengan saya yer
    sekarang nih semakin dkt negara dgn hari merdeka semakin banyak isu2 perkauman timbul
    sekarang kecoh dengan kes cikgu siti insah dengan video namewee yg terbaru plak

    P/S : Lagenda Budak Setan Versi Drama Baru Bestttttt!

    ReplyDelete
  25. lari topik...
    owh...tgok lah filem LBS..
    pastu tgok drama dia
    memang rasa perbezaan yg ketawa
    maklumlah
    filem xleh nak kembangkan banyak plot
    jadi rasa macam terpotong2 jer setiap scene
    eh,fb ekau aktif ker?
    kalau sudi ko add lah den dekat fb
    fb den ekau leh search Hans Hanis
    kalau nak add lah
    okay
    apa2pun selamat berblog

    ReplyDelete
  26. Selamat Hari Merdeka :D

    ReplyDelete
  27. hans - betul tu. entah. kadang-kadang tak faham dengan sesetengah orang. tak kira apa bangsa pun, isu perkauman sepatutnya tidah langsung timbul. takkan pula sampai kena jajah sekali lagi, baru nak insaf? manusia ni pelik, bila dah hilang sesuatu baru nak insaf dan kenang kembali. haiz...

    ReplyDelete
  28. hans - yep, aktif juga fb. nickname yang sama digunapakai. nanti boleh tengok drama tu. online pun ada kan?

    ReplyDelete
  29. smallkucing - selamat hari merdeka :) have you bought the flag?

    ReplyDelete
  30. heppi merdeka day to you!

    ReplyDelete
  31. axim - happy merdeka to you too :)

    ReplyDelete
  32. faisal,

    sama jugak mcm u kan,
    suka jadi model,
    hihihihi....

    tapi nape u x jadi model pegang bendra jugak?
    hihihi

    ReplyDelete
  33. wanie - tak suka pun. dulu sekadar ingin mencari nafkah.

    ReplyDelete
  34. faisal,

    owh ye ker,
    ingatkan u minat jadi modelling,
    nafkah tue,
    hebatttt:)

    ReplyDelete
  35. wanie - hebat? takde bende pun. kadang2 letih juga. 8 round. 8 helai baju. 8 helai seluar. lebih kurang 45 minit 1 show. rm250.

    sekarang ni, ramai sanggup buat free or charity show semata-mata ingin bergelar model. hmm... zaman dah berubah kot.

    ReplyDelete
  36. faisal,

    ha?
    satu show rm 250?
    satu hari ker?
    hurm...

    yup,
    skg nie diorg mmg mcm tue,
    sanggup buat fee sbb nak jadi cpt jadi model popular,
    tup tup terus jadi pelakon ,
    kan.....

    tapa kalau u jadi model,
    mesti org akn konfius antara u ngn si Qazem Nor...

    ReplyDelete
  37. wanie - 45 minit je rm250.

    ReplyDelete
  38. faisal,

    oh ok...
    kalau skg brapa lah kan,
    hurm....

    ReplyDelete
  39. wanie - entah. ramai kawan-kawan yang buat modeling sekarang semua free or for charity. hmm, entah :)

    ReplyDelete
  40. faisal,

    tue semua nak populariti lah tue,
    cepat naik kan,
    dan akn cepat trun mcm tue....

    ReplyDelete
  41. wanie - ala, asalkan dorang bahagia :)

    ReplyDelete
  42. faisal,

    btul btul btul...
    mcm i skg,
    biarpun sakit tapi ttp bahagia:)

    ReplyDelete

Thank you for the comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...